ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Παντελής Μεσσαρόπουλος MD, MSc, Phd(c)

 

 

Ο Παντελής Μεσσαρόπουλος, είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, υπ. Διδάκτορας του

Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακό τίτλο στη Παθολογία της κύησης , εξειδικευμένος σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1982 και φοίτησε στις Ελληνογαλλικές σχολές Jeanne d’arc και Saint Paul όπου παραμένει ενεργό μέλος στο Δ.Σ. του συλλόγου αποφοίτων. Αποφοίτησε από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης (Università di Tor Vergata) με Άριστα. Εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία όπου διετέλεσε ειδικευόμενος ιατρός στην Β’Χειρουργική κλινική στο 251 Γ.Ν.Α. Απόκτησε τον τίτλο της ειδίκευσης στην Μαιευτική Γυναικολογία από το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά.

Ο κ.Μεσσαρόπουλος είναι Επιστημονικός Διευθυντής στο Γυναικολογικό τμήμα του “MEDITERRANEO FIRST CARE”, Ακαδημαϊκός υπότροφος στη Μονάδα Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υπογονιμότητας, ειδικός σε θέματα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας στη Γ’ Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” , π.Επιστημονικός Συνεργάτης στη Β’ Πανεπιστημιακή κλινική του «Αρεταιείου» Νοσοκομείου στο τμήμα Επανειλημμένων Αποβολών και Πρόωρης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας, Επιμελητής στο Μαιευτήριο ΡΕΑ καθώς και συνεργάτης του Mediterraneo Hospital και του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. 

Το 2017 του ανατέθηκε η Ιατρική Πληροφόρηση στο τμήμα Φαρμακοεπαγρύπνησης της εταιρείας Pharmathen.

Από το 2019 είναι Διδάσκον σε Προπτυχιακούς αλλά και Μεταπτυχιακούς φοιτητές (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Παθολογία της Κύησης”) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2019 μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών  (ΚΕΤΕΚΝΥ), με στόχο τη εισαγωγή ενός νέου και πιο δίκαιου συστήματος κοστολόγησης των ιατρικών υπηρεσιών στα Ελληνικά Νοσοκομεία.

Έχει συμμετάσχει, ως Ομιλητής ή Μέλος στην οργανωτική και επιστημονική επιτροπή, σε μεγάλο αριθμό Επιστημονικών Συνεδρίων και εργασιών.

Από το 2011 και μετά την εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου στο νησί της Πάρου είναι επιστημονικός σύμβουλος για θέματα υγείας στο Βελέντζειο Ίδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως, συμμετέχοντας στο φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος.

Ο κ.Μεσσαρόπουλος διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στην περιοχή του Πειραιά και της Γλυφάδας

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

Χρυσάνθη Κυριακίδου

Χρυσάνθη Κυριακίδου

ΜΑΙΑ

Η Χρυσάνθη Κυριακίδου εισήχθη στο τμήμα Μαιευτικής της σχολής επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας του ΤΕΙ Αθηνών το 2013 και αποφοίτησε το 2017.

Έκτοτε, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας μαία, συνεργαζόμενη τον κ.Μεσσαρόπουλο στα Μαιευτήρια ΡΕΑ και ΙΑΣΩ .

Κυρίαρχο ρόλο στη δουλειά της κατέχει ο μητρικός θηλασμός και ο δεσμός…

Περισσότερα

Δήμητρα Τσιώτα

Δήμητρα Τσιώτα

ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Η Δ. Τσιώτα είναι πτυχιούχος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του ανωτάτου Βρετανικού Πανεπιστημίου SURREY (UNIVERSITY OF SURREY) (BSc), με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα της αθλητικής διατροφής του πανεπιστημίου ABERDEEN της Σκοτίας (UNIVERSITY OF ABERDEEN) (MSc).

Διατέλεσε την πρακτική της εξάσκηση στο «Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής» και κατόπιν έλαβε το πιστοποιητικό ¨Certificate of Associateship¨ του Πανεπιστημίου του SURREY με ανώτατη τιμητική…

Περισσότερα

Ανδρέας Λαΐνης

Ανδρέας Λαΐνης

ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Λαΐνης Ι. Ανδρέας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε το Η’ Λυκείου Πατησίων το 1977.

 Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. τον 7/1983, ξεκίνησε ειδικότητα στην έδρα παθολογικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε την ειδικότητα του στο παθολογοανατομικό εργαστήριο ΙΚΑ Αθηνών, στο κυτταρολογικό εργαστήριο του αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ»…

Περισσότερα

Ιωάννης Μπούτας

Ιωάννης Μπούτας

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Ο Ιωάννης Μπούτας είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος με εξειδίκευση στις παθήσεις και Χειρουργική του Μαστού. Ο κος Μπούτας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπρέσια, της Ιταλίας, λαμβάνοντας επί 3 έτη την υποτροφία αριστείας «ISU» του Πανεπιστημίου.

Έλαβε την ειδικότητα Μαιευτικής-Γυναικολογίας από τη Β΄Μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. 

Περισσότερα