ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΟΣ

Ο Λαΐνης Ι. Ανδρέας γεννήθηκε και έζησε στην Αθήνα, όπου αποφοίτησε το Η’ Λυκείου Πατησίων το 1977. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Α.Π.Θ. τον 7/1983, ξεκίνησε ειδικότητα στην έδρα παθολογικής ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συνέχισε την ειδικότητα του στο παθολογοανατομικό εργαστήριο ΙΚΑ Αθηνών, στο κυτταρολογικό εργαστήριο του αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ» έως τον Φλεβάρη του 1988 καθώς και στα περισσότερα νοσοκομεία Αθηνών.
Από τους πρώτους στην Ευρώπη το 1992 που έκανε ταυτοποιήσεις ιών και μικροβίων (ΙΝ SITU υβριδισμό), εφάρμοσε την υγρή κυτταρολογία από το 1998, το ΤhinPrep Pap Test καθώς και όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης ανοσοκυτταροχημείας, μοριακής κυτταρολογίας κ.ά.
Μετεκπαιδευθείς σε διάφορα νοσοκομεία κυρίως του εξωτερικού και με συμμετοχή σε πολλά συνέδρια. Πάντοτε στην αιχμή της τεχνολογίας και της επιστήμης διαχειρίστηκε, με κριτήριο την υγεία – πνευματική και σωματική- , τις νέες πληροφορίες συνεισφέροντας στα πρωτόκολλα διαχείρισης όλων των σύγχρονων προβλημάτων υγείας στην ειδικότητα του.